Ahoj všem,jsme mladá rodinka(Pája,Mareček a Petr) z vesničky u Olomouce,a protože byteček už nám byl malý,postavili jsme dřevostavbu s firmou Stavitelství Kašpar z Borohrádku
počítadlo.abz.cz

pondělí 6. října 2008

Zelený napoleon





Stavba zase o něco pokročila,konkrétně je úplně hotov komín a výlez na střechu,jak vidíte na obrázku,ukončený nerezovou stříškou a la napoleonský kloubouk a taky je natažena fasáda-krásná zelená,tak,jak jsme si ji vybrali...Domeček teď dostal úplně jiný rozměr.Kluci taky udělali pochuzí půdičku,ať máme kam odkládat sezonní věci,instalovali vstupní dveře,a přivezli obě skla na výměnu prasklých tabulí ve francouzských vratech na terasu.
Dorazil také Pan obkladač,to velké P je záměrně,protože je fakt moc šikovnej.Koupelna by měla být tento týden komplet hotová,a to včetně spr.koutu,umyvadla a WC.
Ve středu snad zapojíme podlahovku(jestli mě zase nevypeče můj dvorní elektrikář),aby úplně doschly podlahy,podlaháři by potom mohli přijet příští týden na pokládku PVC.
Termín na stěhování jsme si stanovili na 25.10.,tak snad se vše povede.

2 komentáře:

Michal řekl(a)...

Ahoj, Pařez, hezká zelená, chystáme se na podobný odstím. :)

Mám dotaz k tvému vytápění, zajímalo by mne jak to jde uregulovat.Můžu tě poprosit o pár čísel?
Kolik hodin cca trvá, než pocítíš že topení "zabírá"? Jak dlouho ti barák vychládá, když přestaneš topit. Tzn. jedeš na denní cykly (ve dne teplo - v noci chládek), nebo držíš stálou teplotu?

PAŘEZ řekl(a)...

Ahoj Michale,díky za pochvalu barvy fasády,moc nás není,co máme tento vkus...
k tvému dotazu-podlahovka je regulována podlahovými a prostorovými čidly zvlášť,zatím má m nastaveny pouze čidla v podlaze na 20°C pouze na pár hodin (cyklů)denně,potřebuji vyhnat vlhkost z podlah.topím ráno 2 hodiny,potom až odpoledne a večer.osobně nevím,jak dlouho trvá,než dům vychladne,ale dle vyjádření řemeslníků musely být přes den otevřeny okna,aby tam mohli pracovat,protože jim bylo vedro,což je určitě pozitivní info do budoucna,zvláště pro moji ženu...:-)jakmile se nastěhujeme,dodám přesné hodnoty.